Search:

DevOpsDays İstanbul 2016 notlarımız

Organizasyon komitesinde olduğumuz DevOpsDays İstanbul ve Kloia

Category: DevOpsDAys
Category: DevOpsDAys

DevOpsDays İstanbul 2016 Notlarımız - kloia Blog

Türkiye'de ve bölgede ilk kez gerçekleştirilen, kloia olarak bizim de organizasyon komitesinde olduğumuz, DevOpsDays İstanbul başarılı bir şekilde tamamlandı. Açıkçası DevOps bilincinin hala beklediğimiz seviyenin altında olduğu bir ortamda, biletlerin hepsinin satılmış olması, beklentimizin aksine bizi umutlandırdı ve mutlu etti.

Gerek konuşmacılar, gerekse de sponsorlar tarafından ilgi üst seviyede idi. Birbirinden değerli konuşmacılar arasından eleme yapmakta bu kadar zorlanacağımızı tahmin etmemiştik.

Türkiye'de bir konferansta ilk kez denenen "Open Space" (a.k.a. unconference) ile katılımcılar da aktif olarak konferansın seyrine, konuşulmasını istedikleri konu başlıkları önererek, oy vererek ve konuşmacı olarak rol oynadılar. Akabinde 6 adet farklı masa/oda içerisinde en fazla oy alan konular yüzyüze tartışıldı.

kloia masamızda Danışmanlık, kloia.cloud, XebiaLabs, Jenkins-Cloudbees, NewRelic, DBmaestro gibi DevOps odaklı çözümlerimiz hakkında bizim için çok değerli geri bildirimler aldık, bunları ödev olarak çalışmaya başladık.

DevOps-CaaS odaklı "Yeni nesil cloud" servisimiz kloia.cloud un demosunu yaparak, ilk kez bu konferansta bu ürünümüzü "Beta" olarak tanıtma fırsatı bulduk.

Konferanstan görseller:

 

 
0_dU2P1uOdV0N1v4Nt

0_qztpabeHlRH_nzNH 

Biraz da kloia dan:

 0_4oxsGi3Ve1IcvrIe

 

 

 0_fFQ7voerqKNC_5Ua

 

 

 

 

 0_9piTUTyy7U6aBGsm

Seneye organizasyonun büyüyerek devam etmesi dileklerimizle…

Derya (Dorian) Sezen

Derya, a.k.a. Dorian, ex-CTO of an amazon.com subsidiary, is currently working as Cloud and DevOps Consultant at kloia.