Search:

JenkinsDays Londra 2016

Cloudbees partnerliği çerçevesinde katıldığımız JenkinsDays Londra ve Kloia

JenkinsDays Londra 2016 - kloia Blog

kloia olarak Cloudbees partnerliğimiz çerçevesinde 23-24 Mayıs'ta katıldığımız JenkinsDays Londra konferansında CI/CD(Continuous Integration/Continuous Delivery) ekosistemini yakından takip etme fırsatı yakaladık.

İlk gün tamamen ekosistemdeki oyuncular odaklı olan konferansın ikinci günü sadece Cloudbees partnerleri içindi.

kloia olarak bu ekosistemde sadece Türkiye değil, bölgedeki tek oyuncu olarak yer aldık:

 

0_2iOK2btR-7CIx8Ce

 

 1. gün dahilindeki katılımcı şirketler arasıda XebiaLabs, Sonatype ve Sumologic akıllarda yer eden şirketler arasında idi.

XebiaLabs, aynı zamanda partnerlik sürecine başladığımız DevOps yönünde XLRelease ve XLDeploy gibi, süreci uçtan uca kapsayan ürünleri piyasada barındıran bir şirket. XebiaLabs'in sektördeki konumlanmasını birebir tartıştık ve workshoplarına katıldık.

Sumologic ise, özellikle AWS ile birebir entegre, tüm log yapınızı emanet edebileceğiniz SaaS olarak konumlandırılmış bir ürün.

SonaType'ı ise Sonar ile katıştırmayın; yazılımınızın bağımlı olduğu komponentlere odaklanmış bir ürün. Tüm komponentlerin security, compliance ve bug durumlarını sizin yerinize yönetip, deployment pipeline da söz sahibi olabiliyor.

Konferansın bir kriket sahasının etrafında yapılması ilginç bir detay idi, ön tarafta sunumlar varken, arka planda kriket oynayanları görebiliyorsunuz:

 0_dz-HHB4WPkors6B8

 

 

Jenkins 2.0 üzerine birçok seans yapıldı. Özellikle "pipeline-as-code" ve "deployment pipeline" değişiklikleri dikkat çekici idi:

 0_pIeKaLfsNUGMDdN4

 
 

 0_aE_BhIxmsnXK-43U

Özellkle whale.push() a dikkatinizi çekerim, ne olduğunu tahmin edenleriniz vardır.

Türkiye'de de bir gün olmasını arzuladığımız bir etkinlik idi, özellikle workshop yaklaşımı bizim de kloia olarak eğitimlerimizde uyguladığımız yaklaşımımız paralelinde idi.

Derya (Dorian) Sezen

Derya, a.k.a. Dorian, ex-CTO of an amazon.com subsidiary, is currently working as Cloud and DevOps Consultant at kloia.